AGX Nordic kan foretage jordbunds- og materialeprøver for PFAS

Undersøgelse for PFAS

AGX Nordic kan foretage jordbunds- og materialeprøver for PFAS. PFAS-stoffer anvendes i en lang række almindelige forbrugsprodukter og er desuden udbredte i både naturen og miljøet.

Stofferne er f.eks. fundet i regnvand og langs den jyske vestkyst i havskum. Også i forhold til drikke- og grundvand har stofferne vist sig ar være problematiske. Adskillige drikkevandsboringer er således allerede blevet lukket ned grundet for høje PFAS-værdier.

Få foretaget undersøgelse for PFAS

Gennem de senere år har det vist sig, at PFAS-stoffer er udbredte i både naturen og miljøet. Det er problematisk, da PFAS-stofferne kan ophobe sig i vores blod, lever og nyrer. Det kan bl.a. føre til fosterskader og forøget risiko for kræft.

PFAS betegner en række svært nedbrydelige stoffer, såkaldte perflourerede stoffer eller flourstoffer. De er meget overfladeaktive, da de både er hydrofobe (vandskyende) og oleofobe (fedt- og olieskyende). De er desuden elektrisk isolerende samt har en meget en høj kemisk og termisk stabilitet.

Grundet disse egenskaber, ikke mindst deres fedt-, snavs- og vandafvisende egenskaber, anvendes PFAS ofte i almindelige forbrugsprodukter. Bl.a. køkkengrej og regntøj. Ligeledes anvendes de i f.eks. lak og maling.

Et besøg af en af vores indeklima-eksperter, der kan foretage undersøgelser for PFAS i jordbund og/eller materialer, koster fra 4.990 kroner. Prisen inkluderer én prøvetagning og efterfølgende analyse på laboratorium.

Ca. 14-21 dage (afhænger af den valgte type undersøgelse) efter undersøgelse og prøvetagning modtager du et skriftligt resultat. Resultatet sendes normalt via e-mail.

Skriv til os

Ring til os