Etablering af radonsug

Radonsug er effektiv radonsikring

Har du fået målt et radonniveau på over 200 Bq/m³? Så bør du overveje at få etableret radonsug.

Du bør altid måle for radon i din bolig

Radonsikring af nybyggeri har været lovpligtigt siden 1998. Derfor burde huse, der er nyere, være radonsikrede. Det er dog bare ikke altid tilfældet.

Mange oplever derfor at der alligevel er et for højt niveau af radon i husene. Derfor anbefaler vi da også, at man – uanset byggeår – altid måler sin bolig for radon.

diskret radonsug

Radonsug kan hjælpe

Hvis det er muligt at etablere, vil et radonsug ofte være den mest effektive løsning for at reducere radonniveauet. Der er således rigtig gode erfaringer med, at radonsug kan nedbringe koncentrationen af radon i boliger til et acceptabelt niveau.

Med radonsug trækkes den radonholdige luft væk fra fundamentet under huset, allerede inden det siver i boligens indeklima. Dermed kan et radonsug effektivt reducere mængden af farlig radongas i boligen.

Overstiger radonniveauet i boligen 200 Bq/m³, bør et radonsug derfor være en af de løsninger, der overvejes. Ikke mindst da det, i forhold til udgiften, giver en markant reducering af radonniveau.

Her kan der etableres radonsug

Generelt set er det næsten altid muligt at etablere radonsug på parcelhuse, rækkehuse i ét plan og lignende. Ikke mindst hvis de er bygget efter 1960.

Oftest er det ligeledes muligt at montere radonsug på huse med krybekælder. I nogle tilfælde kan det også lade sig gøre på eksisterende bygninger med fuld kælder. Det vil dog altid kræve en individuel vurdering.

Sådan etableres radonsug

AGX Byg kan nu tilbyde et danskudviklet radonsug. Radonsuget monteres udelukkende udefra og etableres ved hjælp af diamantboring i husets sokkel.

Der er altså kun tale om et forholdsvis begrænset indgreb i konstruktionen. Den udvendige, synlige del er ydermere meget diskret.

Der er således slet ingen indvendige installationer i forbindelse med løsningen, der er udviklet af vores samarbejdspartner. Det betyder at radonsugene hverken kan ses, høres eller mærkes indenfor.

Selve installationen tager normalt kun 1-2 dage. Effekten af suget kan normalt måles straks efter monteringen.

Skriv til os

Ring til os