Undersøgelse af fugt og skimmelsvamp i bolig

Fugt- og skimmelsvampundersøgelse hos dig

Hvis mistanken om fugt og/eller skimmelsvamp melder sig, kan vi hjælpe med at undersøge problemet nærmere. Ved vores fugt- og skimmelsvampundersøgelse foretager vi en grundig gennemgang, inkl. et skøn af omfanget og hvorfor/hvordan problemet er opstået.

Skriftlig rapport med rådgivning

I forbindelse med undersøgelsen får du altid en mundtlig forklaring på problemerne. Desuden modtager du typisk 1-2 uger efter vores fugt- og skimmelsvampundersøgelse en rapport med resultaterne fra undersøgelsen.

Rapporten inkluderer desuden skimmelsvamp-rådgivning med en kort vurdering af skaderne og beskrivelse af hvilke næste skridt, du bør tage, hvis der er konstateret problemer med fugt og/eller skimmelsvamp.

Har du behov for at få rapporten fra undersøgelsen ekstra hurtigt, kan det ofte også lade sig gøre (mod et tillæg i prisen). Ring og hør nærmere.

Du kan bestille en fugt- og skimmelsvamp undersøgelse, eller få yderligere oplysninger, ved at ringe til os på tlf. 31 11 90 00. Du er selvfølgelig også velkommen til at benytte kontaktformularen eller sende os en e-mail på info@agx.dk.

Sådan foregår undersøgelsen

Ved undersøgelser for fugt og skimmelsvamp foretager vi altid:

  • En visuel gennemgang
  • Målinger for fugt ved hjælp af elektronisk måleinstrument, så omfanget af eventuelle fugtproblemer kan anslås
  • Er der synlige tegn på mulig skimmelsvamp, er indikationstest med PRO-Clean test inkluderet i prisen
  • Indikationstesten kan suppleres med laboratorie-test (Mycometer-Surface)*, hvis det vurderes nødvendigt
  • Evt. test for skjult skimmelsvamp ved hjælp af DNA-test*, der præcist kan fastslå mængden af svampesporer samt arter/typer, i luften i rummet
  • Konstateres der fugt eller skimmelsvamp er et god bud på skadens omfang, hvorfor og mulige løsninger normalt også inkluderet i prisen
  • Gennemgangen af din bolig eller virksomheder tager typisk ½-1½ time – alt efter hvor mange rum, der skal undersøges

Både Mycometer- og DNA-testene er udvidede test, der skal analyseres på laboratorium. Derfor går der normalt mindst fem arbejdsdage, inden resultaterne er klar.

NB! Laboratorie-tests er ikke inkluderet i standardundersøgelsen, så der tages ekstra betaling for denne type test. Du skal desuden være opmærksom på, at det kan tage op til en uge længere at få gjort rapporten for undersøgelsen klar til dig.

Kan være nødvendigt at blotlægge skimmelangrebet

Viser det sig, at skaderne gemmer sig under gulvet, bag paneler eller lignende, kan det være nødvendigt at blotlægge skimmelangrebet, så det fulde omfang af skaderne kan fastslås. Det sker typisk ved at fjerne paneler, bryde gulvbrædder op eller lignende. Det kaldes for destruktive undersøgelser.

Som udgangspunkt foretager vi ikke destruktive undersøgelser. Vi tilbyder det dog som en særskilt ydelse, og det vil for det meste blive anbefalet, inden en skimmelsanering igangsættes.

NB! Vi står ikke for udbedringen efter denne type undersøgelser, men vi kan naturligvis hjælpe med det, hvis du ønsker det. Det er blot ikke inkluderet i prisen for denne type undersøgelse.

Vi bestræber os dog altid på at være så skånsomme og diskrete som muligt, når vi laver destruktive undersøgelser, så der bliver mindst muligt at reetablere efterfølgende.

Andre undersøgelser

En fugt- og skimmelsvampundersøgelse kan også kombineres med andre typer undersøgelser. F.eks. for radon og/eller formaldehyd.

Radon er en kræftfremkaldende gasart, der siver op fra undergrunden og kan trænge ind i boligen, mens formaldehyd, der ligeledes er en kræftfremkaldende gasart, kan komme fra møbler, spånplader osv.

Vi tilbyder desuden mange forskellige test for skimmelsvamp, du selv kan foretage i boligen eller virksomheden.

Priser

Hvis du ønsker en fugt- og skimmelsvampundersøgelse af et enkelt rum, koster det 3.800 kroner (tillæg for kørsel kan forekomme). Hvert efterfølgende rum koster 490 kroner, mens en hel bolig/virksomhed op til 200 m² kan undersøges for 5.500 kroner (plus evt. kørsel).

*Udvidede test for skimmelsvamp:
Er der behov, og kun efter aftale med dig, tager vi også prøver med en eller flere af de mere avancerede Mycometer- eller DNA-test. Disse test, der koster fra 975 kroner pr. stk, analyseres efterfølgende på laboratorium og der udarbejdes særskilte rapporter med resultaterne. Det tager typisk fem hverdage at få analyseret denne type test, og kan derfor forlænge tiden for at lave rapporten fra undersøgelsen.

Ønskes en artsbestemmelse af svampeangrebet, f.eks. ved mistanke om ægte hussvamp, koster det 1.990 kroner. Denne type analyse udføres også på et laboratorium og tager normalt ligeledes fem hverdage.

Alle vores priser er naturligvis inkl. moms.

Skriv til os

Ring til os